Gia Lai House

1/11

This is a residential house located in Gia Lai city, central Vietnam. The site is 7-meters wide and 40-meters deep, and is one of the typical lots for “tube house”, a traditional typology for residences in the province.

In this house, the long corridor, which is an unavoidable factor for tube houses to connect bedrooms, is transformed into a continuous and sequential space to serve the functions of living and dining spaces, as well as an “outdoor living” space.
The continuous space has various relationships with exterior spaces such as a triangular courtyard with greenery and a front yard as a garage, and its width and height vary from place to place, giving the residents different experiences among spaces.

The wall of the continuous space was finished by 4-meter-long granite stones, which were quarried out in Gialai city, functioning as a reflector of the light from side and above.


Status: Built in 10. 2011

Program: Private House

Location: Gia Lai, Vietnam

GFA: 510m2

Client: Individual

Contractor: Wind and Water House JSC

Photographs: Hiroyuki Oki

Design Credit: Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)

Partners: Vo Trong Nghia, Daisuke Sanuki, Shunri Nishizawa

Architecture Firm | VTNarchitects.net | Ho Chi Minh City

hcmc@vtnaa.com

Phone: 028 6287 4411

© 2020 by VTN Architects, All Rights Reserved

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon