Dinh Liet House

1/16

This project is a house renovation in the center of the down town of Hanoi.

The plot of the old building was 2.8m x 33m. The longest interior view is designed to make comfortable living space and dining space with view to exterior garden. The facade which is covered by reinforced concrete horizontal louver has vertical garden with trees which contributes not only to the residents but also to the city.

The concrete staircase was relocated to steel staircase to intake sunlight into common rooms locating lower levels. Natural ventilation is maximized with using light well as a pass way of natural wind.


Architect Firm: VTN Architects

Principal Architect: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa

Design Team: Nghiem Dang KieuOanh, Do Minh Thai

Contractor: Wind and Water House JSC.

Status: Built in 02. 2014

Program: Private House (Renovation)

Location: Hanoi, Vietnam

Site Area: 85.4m2

GFA: 467.6m2

Photographs: Hoang Le (photo1-16), BENGBENG (photo 17)

Client: Individual

Architecture Firm | VTNarchitects.net | Ho Chi Minh City

hcmc@vtnaa.com

Phone: 028 6287 4411

© 2020 by VTN Architects, All Rights Reserved

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon