Binh Duong School

1/18

Binh Duong School, which is capable of holding 800 students in 12 grade levels, is surrounded and covered by the height of the forest.

Precast concrete louver systems and patterned walls encircling the building are used for the purpose of shading devices which generate half-outside space. These designs not only help avoiding direct sunlight but also act as a natural ventilation system for the corridor space.

The school is designed as a constant S-shape with gentle slope, connected to the ground at one end, curving around two courtyards to serve two different functions; public and private. The open space flows throughout the circulation to help teachers and students enjoy various activities of the two courtyards with rich natural surroundings.

Status: Built in 06. 2011

Program: Private School

Location: Binhduong, Vietnam

GFA: 6,600m2

Client: Phan Chu Trinh School

Contractor: AQA Construction Co., Ltd.

Photographs: Hiroyuki Oki

Design Credit: Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects)

Partners: Vo Trong Nghia, Shunri Nishizawa, Daisuke Sanuki

Awards: World Architecture Festival, School category Winner, 2012

Architecture Firm | VTNarchitects.net | Ho Chi Minh City

hcmc@vtnaa.com

Phone: 028 6287 4411

© 2020 by VTN Architects, All Rights Reserved

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon